Правата в здравеопазването: Заедно за Пациентите

На 24 февруари 2024г в Меридиън Хотел Болярски, гр. Велико Търново, Сдружение за Развитие на Българското Здравеопазване проведе националната среща - семинар "Правата в здравеопазването: Заедно за Пациентите".

Кампания 8 звезди, в 8 болници на 8 март на Фондация Живот с Рак

Кампания 8 звезди, в 8 болници на 8 март на Фондация Живот с Рак


Казвам се Николай Диковски и съм диагностициран в 4-ти стадии рак на простата, с метастази в черен дроб, лимфни възли и кости. В името на силния дух и жаждата за живот, създадох фондация която отговаря на моя профил с името „ЖИВОТ с РАК“. Фондацията е регистрирана в обществена полза и основателите сме аз и моят социален асистент. Целта ни е да бъдем в помощ и в подкрепа на онкоболните, да говорим за превенция и ранна профилактика на онкозаболяванията, да вдъхнем вяра, надежда и любов на страдащите от рак.


В момента подготвяме благородна кампания с идването на пролетта, като жест на Добротворци и няма комерсиален и маркетингов характер.
Кампанията „8 звезди, в 8 болници на 8 март“, се осъществява с помощта на 8 популярни личности, които ще влязат в болничните онкоотделения и ще подарят цветето на Богородица (Тубероза полиантес) на лежащо болни жени.


Каним Ви да подкрепите идеята ни, за да вдъхнем надежда на всички дами борещи се със страшната диагноза.


Наши партньори са Нова Телевизия и единствената здравна телевизия в България Code Health TV, които ще обявят, че Фондация „Живот с рак“ дарява надежда на онкоболни.
Надяваме се, че с Вашата съпричастност заедно ще успеем да усмихнем и да зарадваме тежко болните дами на техния празник. Ще се радваме да подкрепите тази наша инициатива, като отваряме и възможността за бъдещо сътрудничество за смислени каузи.

Минало, настояще и бъдеще на НЗОК - кръгла маса

На 15 март 2024 г с кръгла маса бяха отбелязани 25 години от създаването на Националната здравноосигурителна каса.


На тържественото събитие присъстваха създателите на фонда, бивши директори, представители на МЗ, Здравната комисия в Парламента, представители на пациентски организации, представители на съсловните организации на лекари, зъболекари и фармацевти.


От името на Сдружение за развитие на българското здравеопазване присъства председателят на УС Боряна Ботева.
Събитието беше разделено на три части: минало, настояще и бъдеще на НЗОК.

Време за ускорение. Заедно срещу рака в България - кръгла маса

На 19 март в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър I“, зала 3, етаж 1 се проведе кръгла маса, във връзка с представяне на Европейски манифест за рака за 2024 г. на Европейската организация за борба с рака. Събитието е организирано съвместно с Майк Мориси – главен изпълнителен директор на Europe Cancer Organisation.

Събитието се проведе под патронажа на народния представител Росица Пандова – Йовкова.

От името на Сдружение за развитие на българското здравеопазване участие взе Невена Димитрова Манолова, член на сдружението.

Министъра на здравеопазването потвърди представителността на СРБЗ

Със заповед на министъра на здравеопазвнаето РД-01-118/08.03.2024 беше потвърдена представителността на Сдружение за развитие на българското здравеопазване по смисъла на чл. 86 б ал.1 от Закона за здравето.

Организацията се определя за представителна за срок от три години от влизане в сила на заповедта.

Сърдечно-съдовото здраве в Европа: предизвикателства и перспективи

На 28 март 2024 г в София се състоя конференция посветена на сърдечно-съдовото здраве: “ Сърдечно-съдовото здраве в Европа: предизвикателства и перспективи”
Домакин на събитието беше Мрия Габриел, в партньорство с посолството на Кралство Белгия в България.
В събитието участваха бившият здравен министър проф. Д-р Христо Хинков, еврокомисаря по здравеопазване и безопасност на храните Стела Кириакиду.
От името на Сдружение за развитие на българското здравеопазване участие взе адв. Христина Николова, координатор на сдружението за област София-град.