+359 885904502  София, ул. Нишава № 121        office@bgpatients.org

Search Our Site

Регистрация

Не беше променено нещо съществено за последните месеци в сферата на здравеопазването. Това е малко време за съществени промени. Притеснителното е, че няма програма за подобна промяна, при положение че здравната система наистина се нуждае от сериозни реформи. Това каза бившият служебен министър Стойчо Кацаров в „Денят започва с Георги Любенов“.

“Оптимист съм за бъдещето, защото нагласите на обществото и съвременните партии са в посока на това да се извърши реформа в здравеопазването“, отбеляза той.

Според него огромният проблем на здравната система е, че тя не е фокусирана върху потребителя.

„Миналата година служебното правителство беше изправено пред големи трудности заради тежкото протичане на Делта варианта на коронавируса и заради лошото състояние, в което се намираше здравната система. Тежкото наследство от 10-годишното управление на ГЕРБ постави огромни трудности пред тогавашното служебно правителство“, коментира Кацаров.

Но той смята, че работата на предстоящото служебно правителство ще бъде значително по-лесна въпреки новата вълна на ковид. Защото според специалистите вариантът на Омикрон не предизвиква притеснения и някакви специални здравни мерки. Най-важната задача на служебното правителство е да организира честни избори, отбеляза той.

Кацаров категорично заяви, че няма ковид заплаха и не се налагат извънредни мерки. Данните сочат, че Омикрон е изравнен като симптоматика с грипа.

В отговор на въпроса дали Кацаров е канен за министър, той коментира, че не е водил подобни разговори.

„Властта не ме интересува, интересува ме здравната система и реформата в нея. Що се отнася до реформата, аз мога да я проведа, но мога и да помагам с удоволствие на някой друг да я реализира“, отбеляза той.

Цялото видео може да видите тук:

Нашият централен офис

 
Сдружение за развитие на българското здравеопазване  ул. Нишава № 121
София, 1408
България
+359 885815108
+359 885904502
e-mail:office@bgpatients.org