Цели

aim finalДа бъдем разпознати на национално ниво като водеща пациентска организация

Да развием мрежа от контакти с отговорните здравни и социални институции и агенции позволяваща ни да бъдем незаобиколим фактор при вземането на решения Да популяризираме идеите и експертизата си чрез дългосрочни медийни партньорства

Прочети още

ВИЗИЯ

vision finalВярваме, че пациента трябва да бъде поставен в центъра на здравеопазването. Това може да стане само, ако се чува неговия глас, а мнението му се зачита.

Ние сме убедени, че добрите решения за здравната система могат да бъдат постигнати, чрез диалог и сътрудничество с лекари, зъболекари, фармацевти и всички медицински професионалисти.

Прочети още

МИСИЯ

mission finalНашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната и социалната система повлияващи живота, здравето и равнопоставеността на хората с различни заболявания.
Нашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната система на страната.
 

Иновации в болниците, апаратурата и медицинските изделия

За събитието


В голяма част от българските болници се прилагат най-новите и върхови достижения на съвременната хирургия, извършват се уникални за Европа операции, използва се последно поколение медицинска апаратура и най-добрите импланти. 
 
Дали тези достижения са известни на обществото, как се отнасят здравните институции към реимбурсацията на иновативните методи на диагностика и лечение, кой покрива безкръвната хирургия и какво трябва да се промени, за да се насърчи развитието на българските болници, какви са европейските тенденции в тази област?
 
На тези въпроси ще търсим отговор в предстоящата конференция на в-к "Капитал", посветена на иновациите в болниците, медицинската апаратура и медицинските изделия, заедно с водещи специалисти и представители на бизнеса и институциите. 
 
Кога
30 март 2023 г., 11:00 ч.
 
Къде
София Балкан Палас

За присъствие на място е необходима регистрация за билет "Присъствие на място".

Събитието ще може да се следи и онлайн, на живо в Youtube канала на Капитал и на Капитал Live.

За да гледате събитието онлайн, моля да се регистрирате за "Онлайн билет".

Позиция на СРБЗ по повод кръгла маса на тема"Проблеми, предизвикателства и възможни решения в първичната извънболнична медицинска помощ в Република България“

Публикуваме позицията, която Сдружение за развитие на българското здравеопазване изпрати до организаторите на кръгла маса на тема" Проблеми, предизвикателства и възможни решения в първичната извънболнична медицинска помощ в Република България“.

Кръглата маса се провежда на 17.01.2023 и е под патронажа на Комисията по здравеопазването в 48-то Народно събрание, Българският лекарски съюз и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България 

Позицията е разпространена и до медиите.

В Кърджали и региона има необходмост от денонощни аптеки

В Кърджали да има поне една функционираща денонощна аптека, а в общинските центрове-фармацевтичен обект с гише с възможност за обслужване на гражданите през нощните часове.

Да се монтират вендинг автомати за лекарства без рецепта, които да бъдат разположени на възлови места в големите квартали на областния град, в близост до аптеки, както и в по-малките населени места на област Кърджали.

Тези предложения бяха отправени пред Комисията за изготвяне на Областна аптечна карта от Ани Стоянова, представител на Сдружението за развитие на българското здравеопазване. Те са систематизирани на база анализ след анкетно проучване в социалните мрежи. В рамките на 24 часа в него са се включили над 150 кърджалийци.