Цели

aim finalДа бъдем разпознати на национално ниво като водеща пациентска организация

Да развием мрежа от контакти с отговорните здравни и социални институции и агенции позволяваща ни да бъдем незаобиколим фактор при вземането на решения Да популяризираме идеите и експертизата си чрез дългосрочни медийни партньорства

Прочети още

ВИЗИЯ

vision finalВярваме, че пациента трябва да бъде поставен в центъра на здравеопазването. Това може да стане само, ако се чува неговия глас, а мнението му се зачита.

Ние сме убедени, че добрите решения за здравната система могат да бъдат постигнати, чрез диалог и сътрудничество с лекари, зъболекари, фармацевти и всички медицински професионалисти.

Прочети още

МИСИЯ

mission finalНашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната и социалната система повлияващи живота, здравето и равнопоставеността на хората с различни заболявания.
Нашата мисия е да осигурим правото на пациентите и обществото да водят политики и програми за промени в здравната система на страната.
 
СРБЗ подкрепи промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина

СРБЗ подкрепи промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина

Сдружение за развитие на българското здравеопазване, даде положително становище относно промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, които касаят off-label приложението на лекарства при пацинти под 18 - годишна възраст.


СРБЗ предложи промяната да обхване и прилагането на човешки имуноглобулини извън обхвата на задължителното здравно осигуряване и извън условията за разешение за употреба при пациенти със Системен лупус и припомни, че предложение за такова изменение беше внесено по време на служебния кабинет, през 2021 г., но настоящото ръководство на Министерство на здравеопазването го отхвърли.

СРБЗ 1 2СРБЗ 2.1