+359 885904502  София, ул. Нишава № 121        office@bgpatients.org

Search Our Site

Регистрация

Коронавирусът продължава да се разпространява в различни точки на света и бележи рекорд в Съединените щати през последните дни. Кои хронични заболявания правят пациентите най-застрашени от заболяването? Добре е документирано, че възрастните възрастни и хората с придружаващи заболявания са податливи на ефектите на вируса и в повечето случаи има по-малка вероятност да оздравеят.

Според данни на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) в САЩ, посещенията в болница са били шест пъти по-чести сред пациенти с придружаващи заболявания, а същите тези пациенти 12 пъти по-често умират от КОВИД-19, отколкото техните тези без придружаващи заболявания.

Петте най-често докладвани хронични забоялвания, водещи до усложения при пациенти със КОВИД-19 са:
Хипертония
Сърдечно-съдови заболявания
Диабет
Затлъстяване
Хронични белодробни болести

Лекарите не разбират напълно връзката между диабета и затлъстяването с КОВИД-19. Според Кларк Пиат, шеф на реанимацията в Bryn Mawr Hospital във Филаделфия, болестите водещи до усложнения обикновено са свързани с възпаление и/или намален капацитет на белите дробове, което прави потокът от кислород по-труден, тъй като новият вирус също атакува белите дробове. Източник: Foxnews

Нашият централен офис

 
Сдружение за развитие на българското здравеопазване  ул. Нишава № 121
София, 1408
България
+359 885815108
+359 885904502
e-mail:office@bgpatients.org