+359 885906376  София, ул. Нишава № 121        office@bgpatients.org

Search Our Site

Регистрация

DesertДни наред гледаме показни акции на правителство, институции, медии насочени против лекари, фармацевти и други здравни специалисти. От екрана ни говорят за организирани престъпни групи, за мафия в „бели престилки“, крадци, продаващи лекарства предназначени за онкоболни и деца. Показват ни въоражени до зъби представители на властта ,нахълтващи в безлюдни складове. Всяващи страх. Всяващи омраза. Всяващи отчаяние. Сочат анонимни и предполагаеми престъпници без име, без лице, без длъжност, без месторабота- най-вероятно обаче са с „бели престилки“. Втълпяват ни „не може да не участват болници, лекари, сестри, фармацевти“ в тези престъпни схеми. Внушава ни се, че ние пациентите не получаваме лечението, което ни е необходимо заради тях- „бялата мафия“. Дори вмениха и на нас пациентите вина, че сме част от престъпна схема, купена от фарма- мафията.

Управляващи, институции и медии насаждат тази омраза години наред. Създават конфликт между пациенти и лекари. Не случайно насилието над медицински кадри зачести толкова много през последните години.

Създава се изкуствен конфликт между лекари и пациенти. Пациентските организации лобират за „платилата“ им фарма мафия и така крадат от труда на лекарите, а пък лекарите крадат лекарствата на пациентите, за да пълнят собствените си джобове. В крайна сметка и пациента е „престъпник“ и лекаря е „престъпник“. И те са врагове... А тя „държавата“ се бори с всички неправди, налива все повече и повече пари в това здравеопазване, в което всички крадат, освен те „милите“ бюджетари, чиновници и бели якички, определящи „блестящите“ правила. Тя държавата давала пари.

Не, Господа Управляващи, не Вие давате пари, а ние българските граждани даваме пари на Вас. И не, не давате много пари.  Давате нищожно малко пари за здравеопазване (от нашите данъци). Вие давате смешни пари за осигуряваните от Вас граждани на Република България- пенсионери, деца, студенти, държавни служители, прокурори, съдии, военни, полиция и т.н.  Само 2 млн българи със своите здравни осигуровки подсигуряват функционирането на цялата здравна система.

Дискусия на тема  "Политиките за развитие на ЕС и Българското председателство 2018" организирана от Европейската комисия бе проведена в Гранд хотел София. Специални лектори на събитието бяха г-н Стефано Мансервизи, ръководител на Генерална Дирекция "Международно сътрудничество и развитие" на Европейската комисия, и г-н Юрий Щерк, заместник-министър на външните работи на България. Г-жа Ваня Добрева – председател на Асоциация Хипофиза постави проблема  за липсата на лекарства в България,  причината за което е паралелния износ – практика напълно законна  съгласно европейските регулации. Г-н Юрий Щерк отговори “Със сигурност по време на Българското председателство страната ни в рамките на вътрешните  политики ще се стреми да адресира  и този много сериозен проблем за да намерим адекватно решение на него.” 

Цялата дискусия вижте във видеото: 

lack of drugsСРБЗ, заедно с Асоциация Хипофиза пуснахме искания по Закона за достъп до обществена информация до  КЗК, НАП, Агенция Митници и ИАЛ за осветляване на процесите на паралелния износ на лекарства от България. Надяваме се скоро да получим повече информация от отговорните институции, която ще оповестим на специална пресконференция по темата.

За нас пациентите е важно да получаваме редовно предписаното ни лечение, да не се страхуваме постоянно дали този ден, тази седмица, този месец ще вземем терапията си и ще контролираме заболяването си.

Продължаваме да следим дали има политическа воля за промяна на погрешната лекарствена политика или има по- големи частни интереси стоящи над живота и здравето на пациента.

Нашият централен офис

 
Сдружение за развитие на българското здравеопазване  ул. Нишава № 121
София, 1408
България
+359 2 8 430 415
e-mail:office@bgpatients.org