+359 885904502  София, ул. Нишава № 121        office@bgpatients.org

Search Our Site

Регистрация

Бургаската университетска болница Дева Мария включи в лечението на пациентите си най-новите медикаменти, регистрирани в страната за лечение на болни с онкологични заболявания. Това стана благодарение на усилията на д-р Филип Маринов, началник на откритото през миналата година отделение по медицинска онкология, болничният фармацевт Невена Манолова и желанието на мажоритарния собственик на болницата Семир Абумелих да предостави най-доброто възможно лечение на своите пациенти.
За тези нови лекарства първоначално беше наложен мораториум от Народното събрание, който в последствие под силен обществен и политически натиск беше отменен.

Националния съвет по цени и реимбурсиране в последствие прие рестриктивни правила за отпускане на новите лекарства, в резултат на което до края на май не беше предписана нито една опаковка. Болница Дева Мария първа започна предписването им и така даде алтернатива на всички пациенти в страната. Всеки болен, който е показан за лечение с някой от тези медикаменти, може да потърси лечение в нея. Надяваме се скоро и останалите болници да започнат да отпуска новите медикаменти, от което зависи качеството и продължителността на живота на пациентите им. Някои от тези лекарства са изключително скъпи, но всички са напълно безплатни за пациентите, защото стойността им се покрива на 100% от Националната здравноосигурителна каса.

Нашият централен офис

 
Сдружение за развитие на българското здравеопазване  ул. Нишава № 121
София, 1408
България
+359 885815108
+359 885904502
e-mail:office@bgpatients.org